F 22%Bijtelling
€39.995,-

N – DRIVEN TO PERFORM

Geboren in Namyang, klaargestoomd op de Nürburgring

Rijplezier druk je niet uit in toeren per minuut, maar in beats per minute,
een verhoogde hartslag dus gekoppeld aan een grote grijns op je gezicht.

Breng de nieuwe Hyundai i30 N tot leven en hij weet je meteen te raken. Het geluid. Het vermogen tot 275 pk staat garant voor pure sensatie. Pure performance. Puur N. N staat voor Namyang, de thuishaven van het wereldwijde test- en ontwikkelingscentrum van Hyundai. De Hyundai i30 N is geboren in Namyang en klaargestoomd op de Nürburgring – het N-logo symboliseert een chicane, een van de uitdagendste bochtencombinaties op een circuit, waar de Hyundai i30 N tot het uiterste is gedreven om zijn vaardigheden te beproeven. Afgelopen mei namen twee pre-productiemodellen van de Hyundai i30 N met succes deel aan de 24-uursrace van de Nürburgring, beide voorzien van dezelfde aandrijflijn en transmissie als de definitieve productieversie.

Nurburgring
Hyundai

BORN ON THE TRACK

De Hyundai i30 N markeert een nieuw tijdperk voor Hyundai. Het is het eerste high-performance model van Hyundai in de N-reeks, gebouwd om maximaal rijplezier te bieden voor iedereen. De i30 N brengt de verregaande autosportervaring van Hyundai en high-performance componenten samen in een onvervalste ‘hot hatch’. Hij is ontworpen voor een en al sensatie bij dagelijks gebruik én op het circuit.

Hyundai i30 N

Indrukwekkende prestaties

De huiveringwekkende prestaties van de nieuwe Hyundai i30 N zijn te danken aan de 2,0-liter T-GDI turbomotor met een vermogen van 250 of 275 pk en een geavanceerde techniek. De bestuurder kan kiezen uit de vijf rijmodi Eco, Normal, Sport, N en N Custom. De rijstanden veranderen het rijkarakter van de Hyundai i30 N door de motor, de dempers, de ESC, het E-LSD, het motorgeluid en de besturing aan te passen aan de gekozen rijmodus. Dankzij de Electronically Controlled Suspension (ESC) is met een druk op de knop de stijfheid van de dempers in te stellen, variërend van een comfortabele instelling voor dagelijks gebruik tot extra stijf voor optimale circuitprestaties in de N-modus.

Hyundai i30 N
Hyundai i30 N

Een andere kenmerkende standaardvoorziening is Launch Control. Dit systeem zorgt voor een optimale krachtverdeling naar de wielen bij het wegrijden en maakt de snelst mogelijke acceleratie vanuit stilstand mogelijk. Ook Rev Matching is standaard, wat zorgt voor automatisch tussengas bij het terugschakelen voor een soepeler schakelgedrag tijdens sportief rijden. Op het centrale beeldscherm worden alle rijgegevens van de High Performance Driving Data getoond.

Optioneel zijn Electronic Limited Slip Differential (E-LSD) op de vooras, dat zorgt voor een hogere mate van grip en tractie in bochten door de aandrijfkrachten naar het linker en rechter voorwiel te variëren op basis van de omstandigheden.

Hyundai i30 N
On the racetrack with Hyundai i30 N

En het Active Variable Exhaust System waarmee de bestuurder, afhankelijk van de gekozen rijmodus, het uitlaatgeluid zachter of harder kan laten klinken – zelfs met het kenmerkende geplof door naverbranding in de uitlaat in de N-modus.

HET DESIGN VAN DE i30 N IS
VOLLEDIG GERICHT OP
PERFORMANCE
Hyundai i30 N
Hyundai i30 N
Hyundai i30 N
Hyundai i30 N
Hyundai i30 N

Het verlaagde onderstel en de sportieve afstemming van de wielophanging zorgen voor meer neerwaartse druk en een hogere stabiliteit. De agressief ontworpen voor- en achterbumpers, de grote luchtinlaten en de achterspoiler, evenals het driehoekige derde remlicht, de dubbele uitlaat en de 18- of 19-inch wielen zorgen voor een onmiskenbaar sportieve uitstraling.

De nieuwe Hyundai i30 N is niet alleen uitvoerig getest door het High Performance Vehicle Development & Testing-team van Hyundai op de Nürburgring, maar ook door professionele rallycoureurs van het Hyundai Motorsport World Rally Championship-team. Een doorlopend testprogramma op de Nürburgring draagt bij aan de continue ontwikkeling en verbetering
van de high-performance techniek van ‘N’.

Thierry Neuville

World Rally Championship - Hyundai Motorsport

Veel mensen hebben lang uitgekeken naar deze auto, dus het is voor mij een groot genoegen om de i30 N te mogen testen. De technici hebben fantastisch werk geleverd op het gebied van transmissie en differentieel. De auto biedt veel tractie en stabiliteit in gladde omstandigheden. En hij laat zich eenvoudig besturen. Een gemiddelde automobilist ervaart een rijsensatie die vergelijkbaar is met die van een raceauto.

Thierry Neuville
Alexander Eichler

Alexander Eichler

Head of High-Performance Vehicle Test and
Development – Hyundai Motor Europe Technical
Center

Het belangrijkste doel is om zoveel mogelijk rijplezier te bieden. Het N-logo, dat verwijst naar een chicane, benadrukt dit. Het is een wendbare auto met een plezierig rijgedrag.

close

The image may differ from the actual product.
contact Neem
contact op